Etanat? "Hyi olkoon". Näin ainakin ajattelee suurin osa ihmisistä. Minulta on joskus kysytty miltä etanat maistuvat. Makua on vaikea tarkalleen määrittää. Se on sekoitus kanaa ja jotain muuta. Rakenteeltahan kypsä etana muistuttaa rapua tai kauan kypsytettyä lihaa. Itse olen syönyt etanoita lapsesta asti ja pidän niistä kovasti.
Tässä ohje jonka alunperin otin jostain vanhasta lehdestä, mutta olen ajan saatossa muuttanut sen omanlaisekseni.
Resepti 9 piiraaseen
250g (3 levyä) voitaikinaa
1 rkl voita
1 purkki etanoita(n.200g)
kourallinen herkkusieniä
1 iso valkosipulinkynsi
50g Aurajuustoa
oreganoa
pippuria
1 kananmuna
seesaminsiemeniä
- Sulata voitaikinalevyt huoneenlämmössä. Tässä kestää noin tunti.
- Sulattamisen jälkeen laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Avaa etanapurkki, valuta etanat ja huuhtaiset nopeasti kylmässä vedessä. Painele etanat kuivaksi talouspaperilla.
- Pilko etanat sekä herkkusienet pieneksi.
- Pilko valkosipuli.
- Kuumenna paistinpannu ja laita voi sinne.
- Paista sienet ja etanat. Parin minuutin jälkeen lisää valkosipuli, aurajuusto,oregano sekä pippuri.Sekoita kunnes massa on sekaisin ja aurajuusto hiukan sulanut. Laita pannu sivuun jäähtymään.
- Kauli jokainen voitaikinalevy hiukan ohuemmaksi. Tämän jälkeen leikka jokainen levy 3 osaan, eli tämän jälkeen sinulla on 9 pientä levyä.
- Lisää jokaiselle levylle 1 ruokalusikallinen täytettä allaolevan kuvan mukaisesti
11. Taita voitaikina kaksinkerroin ja painele reunat kiinni. Sormien kastaminen veteen auttaa pitämään reunat tiukemmin kiinni.
12. Voitele piiraat munalla. Tämän jälkeen kaada hiukan seesaminsiemeniä jokaisen piiraan päälle.
13. Laita valmiit piiraat uunipellille ja uuniin noin 10 minuutiksi (225c. Piiraat ovat valmiit kun ne ovat saaneet kullanruskean värin.
- Anne
No comments:
Post a Comment